Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kaşık dolu dolu tereyağı
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceliğimiz şerbet şerbetin soğuk olması gerekiyor şekerle suyu karıştırıp, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra bir kaç limon damlası atıp 5 dk kaynamasını sağlıyoruz ve soğuması için kenara koyuyoruz.
  2. Bir kaba tereyağı yumurta irmik pudra şekeri vanilya kabartma tozunu koyup, onları bir harmanlıyoruz daha sonra azar azar ununuda ekleyip, ele yapılmayacak biçimde bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamuru cevizden daha büyük kesimler alıp hal veriyoruz, ortalama 25 adet çıkıyor üzerine biçim verip yumurta sarısını sürdükten sonra evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  4. Tatlı sıcak şerbet tam soğuk olacak biçimde fırından çıktıktan 4 dk sonra falan şerbetini dökebilirsiniz. 1 gün dinlenince dinlenmiş olup daha lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malaga Pasta (Kare Borcamda) (Videolu)
Peynir Helvası
Evde Profiterol Tarifim
Mayasız Poğaça
San Sebastian Cheescake
Kıymalı Özel Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |