Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kapya biber
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme ben koymadım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut tava için; öncelikle kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
  2. Kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı da piyazlık olacak biçimde doğrayalım ve katlarına ayıralım. Domateslerinde kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım.
  3. Haşlanmış nohutları fırın kabına alalım. Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim. Sebzelerin üzerine doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştırarak yayalım.
  4. Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım. 200 °c’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 45 dakika pişirelim.
  5. Yemek pişerken 1-2 kere karıştırırsanız çok daha lezzetli olacaktır. Müddetin sonunda fırından aldığımız nohut tavamız servise hazır. Afiyet olsun!.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fasulye Diblesi ( Düşük Kalorili)
Çiğ Nohutla Falafel
Elmalı Tarçınlı Kek
Ertesi Günü Tüketebileceğiniz Pancar Turşusu Çok Pratik
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Kabak Mücveri
Hdabla | © 2025 |