Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Az Materyalli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 – 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- Susam
Az Materyalli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç öbür gereçler derin bir kaba alınarak karıştırılır .
- Yavaş yavaş un eklenerek çok bastırarak yoğurmadan hamur toparlanır hamurdan kesimler koparıp evvel elde sıkılarak toparlanıp form verilir ( sıvı yağlı olduğu için biçim verirken dağılmaması için dediğim sistemle yaparsanız çok daha kolay olur,hazırlanış görüntüsünden da ayrıntılı izleyebilirsiniz).
- Üzerini evvel yumurta akına akabinde susama bulayarak tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında büsbütün kızarana kadar pişirilir ( altı üstü tam kızarırsa gevrek ağızda dağılan bir tuzlu kurabiye olur).
Sizleri burcunun mutfağı youtube ve burcunun__mutfagii instagram sayfalarıma da beklerim 🌸.

Az Gereçli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











