Tavada Cevizli Şerbetli Kek

Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Üzerine;

  • 1 adet muz
  • Toz fıstık
  • Ceviz

Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker köpürünceye kadar çokça çırpılır,.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, şeker ve un ek edilip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir.
  3. Uygun kıvama gelen hamur ceviz eklenir karıştırılır.
  4. Dibi yağlanmış uygun bir tavaya alınarak üzeri bir kapakla kapatılır kısık ateşte ocakta daima hareket ettirerek pişirilir.
  5. Altı kızaran kek karşıt çevirmeden kaydırarak büyük bir tabağın içine alınır akabinde tava tekrar yağlanır tava kekin üzerine kapatılır ve tabak zıt çevrilerek kek tavanın içine gelmesi sağlanır.
  6. Aynı halde pişirilir kızaran kek gelişi hoş çatal ile delinerek havuç dilimi biçiminde dilimlenip, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbet her yerine dökülür 5 dk dinlendirilip fıstık muz cevizle süslenir yemeye hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ☺️

Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Baklava
Düdüklü Tencerede Tavuk Baget
Skordalia (Yunan Mezesi)
Enfes Urfa Kebap
Kahvaltılık Soslu Hellim Kızartması
Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Hdabla | © 2025 |