Vişneli Muhallebi

Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (140 g)

Sos için;

  • 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nisasta

Vişneli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk basta muhallebi için; süt, krema, şeker, nişasta ve unu bir tencere alalım ve güzelce karıştıralım 5/10 dakika pişirelim sonra pişen muhallebiyi eşit bir halde kaselere dökelim.
  2. Vişneli sosumuzu yapmak için; bir tencereye vişne suyunu, şekeri, vişneleri son olarak nişastayı ekleyelim çırpma teliyle karıştıralım ve sos katılaşana kadar pişirelim.
  3. Pişen sosu muhallebilerin üzerine bir iki yemek kaşığı ekleyelim ve en az 2/3 saat buzdolabında soğumaya bırakalım afiyet olsun 😋😋😋.

Vişneli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Muzlu Pasta
Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli
Ispanak Yemeği Tarifi
Sigara Böreği (Buzluk İçin)
Kremalı Kek
Erik Turşusu
Hdabla | © 2025 |