Vişneli Muhallebi
Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (140 g)
Sos için;
- 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nisasta
Vişneli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk basta muhallebi için; süt, krema, şeker, nişasta ve unu bir tencere alalım ve güzelce karıştıralım 5/10 dakika pişirelim sonra pişen muhallebiyi eşit bir halde kaselere dökelim.
- Vişneli sosumuzu yapmak için; bir tencereye vişne suyunu, şekeri, vişneleri son olarak nişastayı ekleyelim çırpma teliyle karıştıralım ve sos katılaşana kadar pişirelim.
- Pişen sosu muhallebilerin üzerine bir iki yemek kaşığı ekleyelim ve en az 2/3 saat buzdolabında soğumaya bırakalım afiyet olsun 😋😋😋.
Vişneli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














