Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un (kavurmak için)
  • Yarım su bardağı ceviz badem
  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzerine ;

  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar birinci olarak 1 su bardağı unu tavaya koyup kavuralım, unun kokusu çıkacak yakmayalım.
  2. İçine ceviz ve bademi ek edelim.
  3. Oda sıcaklığı olan margarin ve tereyağı karışımı içine kavrulan un ,tahin, pudra şekeri, sıvı yağ,kabartma tozu ek edelim.
  4. Yoğuralım elimizde hamuru uzatalm biraz kalın olsun ardandan kesme sürecini yapalım .
  5. 180 derece fırında 25 dk pişirelim fırından çıkınca üstüne pudra şekeri ilave edelim.

Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Tiriliçe
Tavuk Midye Tava
Bisküvi Tadında Nefis Kurabiye
Kakaolu Bal Badem Tatlısı
Kadayıf Sarma
Muzlu Smootie
Hdabla | © 2024 |