Tart Kalıbında Revani

Tart Kalıbında Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (veya 1 su bardağı yoğurt)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 5 yemek kaşığı un (una nazaran değişiklik gösterebilir)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tart Kalıbında Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Daha sonra 1 su bardağı irmik ve unu ekliyoruz kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştırıyoruz.
  4. İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi yahut limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Fırında pişiriyoruz.
  5. Şerbeti ılık keki soğuk olması lazım. Herkese afiyet olsun.

Tart Kalıbında Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kaşık Kıyma Çorbası
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Tartolet
Fıstıklı Sable Kurabiye
Mantar Dolması
Yıldız Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |