Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kaşık tereyağ
- 2 kaşık zeytinyağ
- 1 küçük uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 litreye yakın su (çorbanızın kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz kemik tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı bulgur
- 1 limon küçük ise 2 adet kullanabilirsiniz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan sarımsak havuç yağın içinde kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonrasında yıkamış olduğumuz mercimeği ek edip, bir süre daha kavuruyoruz.
- Unu ve salçamızı da ek edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyu ek edip, pişirmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir tencerede bulgur ve pirinçler haşlanır.
- Pişirdiğimiz mercimekli karışımı blenderdan geçiriyoruz pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.
- Yumuşayan pirinçler ve bulgurlar mercimekli karışıma eklenir çok az tekrardan blenderdan geçirilir ancak taneler ezilmeyecek halde.
- En son limonu sıkıp servise hazır hale getiriyoruz.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


