Sade Kek

Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurumuz hazır.
  4. Yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp 160 derecede 50 dk kadar pişirin ( birinci 30 dk hiç fırın kapısını açmayın). Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌹🥰 Güzel huzurlu sevinçli bir ramazan ayı dilerim herkese 👋👋👋 Hoşçakalın.

Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Yemeği
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek
Zeytinyağlı Dolma İçi
Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı
Pamuk Pasta
Soslu Haşlanmış Tavuk Göğsü (Bekar Evi Yemeği)
Hdabla | © 2025 |