Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, maya ve şekeri karıştırma kabına alalım yeterlice karıştıralım, bu biçimde 10 dakika bekletelim maya aktifleşene kadar.
  2. 10 dakika bekledikten sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim akabinde tuzu ekleyelim ve karıştıralım çok cıvık bir hamur olacak ele yapışan bir hamur muhakkak un eklemeyelim.
  3. Eğer hamur elinize yapıştıysa elinizi yıkayın sonra kuruladıktan sonra tekrar hamuru yoğurabilirsiniz bu sefer hamur elinize yapışmayacaktır ancak şayet un eklerseniz hamur katılaşacak güzel kabarmaz.
  4. Hamur güzelce yoğurulduktan sonra dilerseniz dört kesime bölüp (diğer tepsilerim dolu olduğu için bir tepsiye sıkıştırmak zorunda kaldım) tepsiye koyun üzerini bezle örtün mayalanmaya bırakın.
  5. 20 dakika ya da 25 dakika uygunca kabardıktan sonra yumurtayla yoğurdu güzelce çırpıp, üzerine sürelim ve elimizle pide hali verelim. Çörek otu ve susam serpelim üzerine.
  6. Önceden ısıtılmış 180°’de fırında üzeri kızarana kadar ve altı pişene kadar pişiriyoruz. Müddet her fırında farklılık gösterebiliyor afiyet olsun deneyecek olanlara💫

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırıntılı Çilekli Muffin (Videolu)
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay)
Fırın Makarna
Sıcak Çikolata Soslu Islak Kurabiye
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |