Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği

Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yedi türlü baharat
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler güzelce yıkanır doğranır ve baharatlar yardımıyla harmanlanıp yoğrulur.
- Toprak tepsi güveçe koyulur.
- Sıvı yağ, salça ve bir su bardağı su ile salçanın kıvamı açılır ve üzerine dökülür.
- Fırında 180 ° yavaş yavaş suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir.
Basit bir o kadar kurtarıcı konuk menüsü.
Afiyet olsun.
Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



