Midye Poğaça

Midye Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı un

Arası için;

  • 200 gram tereyağı

İçi için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 adet yumurta akı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Midye Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı materyalleri bir kapta çırpıcıyla karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra göz kararı un ekleyip yoğuruyor uz yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Daha sonra 4 eşit kesime bölün merdane yardımıyla açıp ortalarına eritip ılıyan tereyağı sürüp, üzerine açtığımız bir beze daha üzerine koyup, yağ sürüp rulo biçiminde sarın streçliyip 40 dakika buzlukta dinlendirin.
  3. İki parmak kalınlığında kesip bir çay tabağı büyüklüğünde açıp peynir içine koyun. Üzerine yumurta, sıvı yağ karışımını sürün.
  4. 190 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🫠

Midye Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Lezzetli Kıtır Ekmek
Dondurma Tadında Limonlu Cub
Limonlu Böğürtlenli Kek
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Soğuk Kahve
Kahvaltı Tabağım
Hdabla | © 2025 |