Antep Etli Bulgur Pilavı

Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • ️Yarım kg kuşbaşı et
  • ️2,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 tane büyük soğan
  • ️3 tane çarliston biber
  • ️3 tane kapya biber
  • ️2 su bardağı domates sosu
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 çay kaşığı karabiber
  • ️2 çay kaşığı pulbiber
  • ️5 su bardağı et suyu ve su

Üzeri için️️;

  • ️2 yemek kaşığı tereyağı

Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuşbaşı etleri kavurma biçiminde pişirin, bir taşım eksik pişmiş olacak.
  2. Diğer taraftan pilav tenceresine sıvı yağı koyun yarım ay formunda ve ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleştir.
  3. Aynı formda doğranmış biberleri de ekleyin, birlikte kavurup salça tuz ve baharatlar ek edin.
  4. Bulgur ve pişmiş eti ekleyip etin tabanında kalan suyu ve biraz da olağan suyuyla birlikte 5 su bardağı suyu pilava ek edip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın üzerine kızdırılmış tereyağı döküp afiyetle tüketebilirsiniz♨️♨️

Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş
Bisküvili Pasta
Penne Arabiata
Avakadolu Bebek Kahvaltısı
Patatesli El Açması Kolay Börek (Videolu)
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet