Antep Etli Bulgur Pilavı

Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- ️Yarım kg kuşbaşı et
- ️2,5 su bardağı pilavlık bulgur
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️1 tane büyük soğan
- ️3 tane çarliston biber
- ️3 tane kapya biber
- ️2 su bardağı domates sosu
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- ️2 çay kaşığı karabiber
- ️2 çay kaşığı pulbiber
- ️5 su bardağı et suyu ve su
Üzeri için️️;
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı etleri kavurma biçiminde pişirin, bir taşım eksik pişmiş olacak.
- Diğer taraftan pilav tenceresine sıvı yağı koyun yarım ay formunda ve ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleştir.
- Aynı formda doğranmış biberleri de ekleyin, birlikte kavurup salça tuz ve baharatlar ek edin.
- Bulgur ve pişmiş eti ekleyip etin tabanında kalan suyu ve biraz da olağan suyuyla birlikte 5 su bardağı suyu pilava ek edip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın üzerine kızdırılmış tereyağı döküp afiyetle tüketebilirsiniz♨️♨️
Antep Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













