Tako Dürüm

Tako Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 1adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • Lavaş

Piştikten sonra iç sos:

  • 10 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 yemek kaşığı turşu suyu
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Doğranmış kıvırcık

Tako Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymaya rendelemiş olduğumuz soğanları ekliyoruz, 1 kaşık pekmezi, 1 kaşık hardalı ve baharatları katıp kıymalı harcı yoğuruyoruz.
  2. Biraz dinlendikten sonra lavaşın üzerine lahmacun üzere yayıyoruz.
  3. Kızgın tavada kıymalı lavaşı zıt kıymalı kısmını çevirip pişmesini sağlıyoruz.
  4. Turşu sos için; göz kararı ketçabı,mayonezi ve küçük doğramış olduğumuz turşu ve 1 yemek kaşığı turşu suyunu ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Daha sonra pişirmiş olduğumuz tako lavaşımızı bir tabağa alarak üzerine türlü sosu sürüp, doğramış olduğumuz kıvırcığı koyup, ketçap ,mayonez katıp, rulo halinde yaptıktan sonra tekrar tako dürümü tavada biraz ısıtıyoruz.

Afiyet olsun.

Tako Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Soslu Ekmek
Sebzeli Şehriye Pilavı
Enfes Tadıyla Narlı Brokoli Salatası
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Kornişon Salatalık Turşusu
Hdabla | © 2025 |