Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça

Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4,5 su bardağı un (kontrollü ekle)
- Yarım demet dereotu
Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Sonra tüm gereçleri ekleyip hamur haline getiriyoruz.
- Püf noktası 🍃: hamuru yaptıktan sonra direkt porsiyonlayıp üzerine yumurtasını sürüp 30-40 dakika kadar oda ısısında bekletiyoruz.
- Sonrasında evvelden 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz 🍃.
Önemli not ❤️ yumurtayı bir çay kaşığının ucuyla pekmez alıp yumurta ile pekmezi karıştırıp sürerseniz hem rengi hem lezzeti çok hoş oluyor.
Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
