Portakal Çanağında Tarator

Portakal Çanağında Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- Küçük uzunluk mor lahana
- 1 çay kaşığı tuz (her ikisi için)
- Zeytinyağı (sotelemek için)
Yoğurtlu sos için:
- 3’er kaşık yoğurt (lahana ve havuca)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak (lahana ve havuca)
- 1’er çay kaşığı tuz
Portakal Çanağında Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları tavaya alıp havuç ve lahanayı farklı ayrı 5 dk kadar orta ateşte soteleyelim.
- Soğuması için kenara alalım.
- Havuçları sarımsaklı- yoğurtlu sosla buluşturalım.
- Lahana için de birebirini yapıp karıştıralım.
- Ben altına portakal dilimleri koydum, portakalsız da olur. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Portakal Çanağında Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




