Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal rendesi
- 1/2 (yarım) portakal suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2,5 su bardağından bir parmak fazla un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarımızı şekerle göz göz kabarıncaya kadar uzunca çırpalım.
- Köpük köpük olan yumurtalarımızın üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
- Portakal suyumuzu, rendemizi ve zerdeçalı ekleyelim tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu ekleyelim. Homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Yağladığımız kalıbımıza aldığımız kek hamurumuzu ,önceden ısıtılmış fırınımızda 180derecede 30dk pişirelim.
- Kekimiz fırından çıktıktan sonra birinci sıcağını atmasını bekleyelim ve istediğimiz biçimde süsleyelim. Ben beyaz çikolata sosu ve portakal modülleri kullandım. Afiyet olsun😊.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


