Trakya Usulü Büryan

Trakya Adabı Büryan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşıġı tereyağ ve sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet tavuk baget

Trakya Adabı Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 soğanlar küp küp doğranır.
  2. Kısık ateşte yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Ardından nane ve kekik eklenerek karıştırılır.
  4. Önceden ıslattığımız pirinçler az kavurarak borcama eşit ölçüde yayılır.
  5. Haşlanmış bagetler eklenir ve 4 bardak tavuk suyu ek edilir.
  6. Fırında 25 dk 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Trakya Metodu Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği
Fırında Havuç
Dubai Çikolata
Girit Kurabiyesi
Dip Sos Ve Baharatlı Ketçaplı Sos
Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Hdabla | © 2024 |