Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • Alabildiği kadar da su

İç harcı için;

  • 4 top ıspanak
  • 2 büyük soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Salça

Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unumuzu tuzu mayayı derin bir kabın içine alıp karıştırıyoruz, daha sonra alabildiği kadar su ek ediyoruz kulak göğsü kıvamında olacak hamurumuzu yeterlice yoğurduktan sonra dinlenmesi için sıcak bir yerde mayası gelmesini bekliyoruz.
  2. İç harcı için ıspanağımızı doğrayıp yıkıyoruz, suyu süzülene kadar soğanı küp küp doğrayıp derin bir kabın içerisine katıyoruz.
  3. Karabiber, tuz ,kimyon ,salça harmanlıyoruz hepsini birden daha sonra yavaş yavaş ıspanağını döküyoruz karıştıra karıştıra harmanlıyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu küçük bezeler haline getirip açıyoruz bir kenarına ıspanağınız göz kararı eşit ölçüde dizip üstünü kapatıyoruz .
  5. Kısık bir ateşte tavanın içinde pişiriyoruz.
  6. Yaklaşık 1 börek kısık ateşte 5 dakikada pişiyor ocak ve tavanızın ayarına nazaran pişme müddeti değişir.Afiyet olsun.

Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Serinliğin Adı Semizotu Yoğurtlaması
Salçalı Mantı Çorbası
Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek
Limonlu Cevizli Cheesecake
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
Akşam Yemeği Kıymalı Patates
Hdabla | © 2025 |