Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)

Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk közlenmiş patlıcan
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 100 gram beyaz peynir ezilmiş
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- 4-5 kol dereotu ince kıyılmış
- Bir avuç iri kıyılmış ceviz
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1-2 kısım dereotu
- Biraz iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı ister fırında ister ocakta közleyelim. Kabuğunu soyup doğrayalım.
- Yoğurdu uygun bir kaseye alalım.
- Üzerine ezilmiş sarımsağı ve beyaz peyniri ekleyip çatalla ezdirelim.
- Doğradığımız patlıcanı,ince kıyılmış dereotunu, cevizi, ve gereğince tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Üzeri için zeytin yağında toz kırmızı biberi ve cevizi ısıtıp mezemizin üzerine gezdirelim.
- Dilerseniz dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: benim peynirim gereğince tuzlu olduğu için ben tuz eklemedim.
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













