Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)

Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk közlenmiş patlıcan
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 100 gram beyaz peynir ezilmiş
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 4-5 kol dereotu ince kıyılmış
  • Bir avuç iri kıyılmış ceviz

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1-2 kısım dereotu
  • Biraz iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı ister fırında ister ocakta közleyelim. Kabuğunu soyup doğrayalım.
  2. Yoğurdu uygun bir kaseye alalım.
  3. Üzerine ezilmiş sarımsağı ve beyaz peyniri ekleyip çatalla ezdirelim.
  4. Doğradığımız patlıcanı,ince kıyılmış dereotunu, cevizi, ve gereğince tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım.
  6. Üzeri için zeytin yağında toz kırmızı biberi ve cevizi ısıtıp mezemizin üzerine gezdirelim.
  7. Dilerseniz dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: benim peynirim gereğince tuzlu olduğu için ben tuz eklemedim.

Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde 24 Kişilik Tiramisu (Videolu)
Karışık Sebzesi İle Mor Karnabahar
Misafir Sofralarınıza Çok Yakışacak Yeni Nesil Karnıyarık
Un Helvası Tarifi
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Yoğurtlu Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |