Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
Üzerine;
- Hindistan cevizi
Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimiz için şeker ile sütümüzü tenceremize alalım.
- Şekerin erimesi kâfi kaynamasına gerek yok.
- Hamurumuz için un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri güzelce karıştıralım sonra un ve kabartma tozunu da katıp güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuz ne çok sert nede çok yumuşak olmalı.
- Unu denetimli ek etmekte yarar var.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım avucumuzun içinde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. (çatlayıp kurumasından piştiğini anlayabilirsiniz. )
- Pişen kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca çatal yardımıyla şerbete batırıp çıkartalım.
- Şerbetlide şerbetsiz de kusursuz, süper oldu ölçü tam. Kesinlikle deneyin derim afiyetler olsun🍪🍪🍪.
Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


