Tavuklu Sebzeli Krep Sarma

Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklu sebzeli iç harcı için;

  • 5-6 adet tavuk but
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tercih durumuna nazaran baharatlar ve tuz

Krep hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

En son üzeri için;

  • 1 paket krema
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları çok küçük olacak biçimde küp küp doğrayıp sıvı yağı eklediğimiz tenceremizi ocağa alıyoruz.
  2. Ardından sebzelerimizi de çok küçük olacak formda doğruyoruz.
  3. Tavuklarımız biraz yağda kavrulduktan sonra sebzelerimizi içerisine alıyoruz, 1 kaşık salça, 1 çay bardağı su, baharat ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Krep hamuru hazırlanışı bütün gereçleri bir kapta karıştırıp akışkan bir kıvam elde edildiğinde krep tavasında rengi fazla kahverengileşmeden pişiriyoruz.
  5. Hazırlanan tavuklu iç harcımızı pişirdiğimiz kreplerin içerisine tam ortasına olacak halde biraz kaşar peyniri sonrada harcı ekleyip krep kenarlarını katlayıp fırın kabımıza alıyoruz.
  6. En son üzerine 1 paket krema ve kaşar peyniri döküp evvelden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Salatası
İtalyan Bolonez Sosu
Zengin Cacık
Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma
Puf Börek
Çilekli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |