Tavuklu Sebzeli Krep Sarma
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Tavuklu sebzeli iç harcı için;
- 5-6 adet tavuk but
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük patates
- 1 adet küçük havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tercih durumuna nazaran baharatlar ve tuz
Krep hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
En son üzeri için;
- 1 paket krema
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları çok küçük olacak biçimde küp küp doğrayıp sıvı yağı eklediğimiz tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Ardından sebzelerimizi de çok küçük olacak formda doğruyoruz.
- Tavuklarımız biraz yağda kavrulduktan sonra sebzelerimizi içerisine alıyoruz, 1 kaşık salça, 1 çay bardağı su, baharat ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Krep hamuru hazırlanışı bütün gereçleri bir kapta karıştırıp akışkan bir kıvam elde edildiğinde krep tavasında rengi fazla kahverengileşmeden pişiriyoruz.
- Hazırlanan tavuklu iç harcımızı pişirdiğimiz kreplerin içerisine tam ortasına olacak halde biraz kaşar peyniri sonrada harcı ekleyip krep kenarlarını katlayıp fırın kabımıza alıyoruz.
- En son üzerine 1 paket krema ve kaşar peyniri döküp evvelden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










