Pırasa Diblesi

Pırasa Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz
Pırasa Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteleyelim.
- 3 adet havucu rendenin iri tarafından rendeledikten sonra soğanlarla birlikte tekrar sotelenmeye bırakalım.
- Bir kilo pırasayı ince ince doğrayıp suda yıkayalım.
- Sotelediğimiz soğan ve havuç karışımının üzerine ek edip karıştıralım.
- Hepsi sotelenince tuzunu ve pirinçini atalım.
- Pırasa suyunu salıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Pırasa Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




