Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız)

Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt ( ben biraz suyundan koydum 1/4 (çeyrek) ü ne)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağına yakın un ( ancak azar azar dökerek ayarladım kulak göğsü kıvamında olacak)

Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, sirke, kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz.
  2. Sonra denetimli olarak un’u ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz yaklaşık 5 dk.
  3. Ben biraz dinlendirdim. 4 dk kadar.
  4. Bezelere ayırdım ve merdane yardımı ile açtım. Sonra kare halinde kestim.
  5. Bir tarafta yağımızı kızdırmıştık. İçine koyup pişiriyoruz.

Yapması 10 dk ve 4 kişiliktir.

Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında)
Kahvaltı Tabağım
Kıymalı Makarna
Puf Puf Yoğurtlu Pişi
Tahinli Ayva Tatlısı
Kuru Yufka Böreği
Hdabla | © 2024 |