Krem Şokola (Videolu)

Krem Şokola Tanımı İçin Malzemeler
Ölçü klasik su bardağı 200 ml
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 80 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
Krem Şokola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye şeker,nişasta,pirinç unu,kakao ekleyin.
- Sütü azar azar ek ederek karıştırın ,topaklanmasın .
- Ocakta orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin .
- Kaynamaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyin .
- Eriyene kadar karıştırın ,ocağı kapatın .
- Hazır olan pudingi her iki dakikaya bir 15 dakika boyunca karıştırarak ılıtın sık sık karıştırın kabuk bağlamasın.
- On beş dakika sık sık karıştırıp birinci sıcağı çıkan krem şokolayı kaselere hisse edin, en az iki saat yanda bir gece buzdolabında dinlendirin, soğuyunca servis edin 🍫
Krem Şokola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




