Haşıl Tatlısı

Haşıl Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için :
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- Pekmez ( isteğe bağlı)
Haşıl Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifimiz için tencereye unu suyu ve tuzu koyup uygunca çırpalım. İçinde hiç un topağı kalmasın.
- Ocağın üzerine koyup kaynayana dek karıştıralım.
- Kaynayınca altını güzelce kısıp orta ara karıştıralım. 5 dakika pişirelim.
- Fazla yapmak isteyen ölçüleri 2 katına çıkarın.
- Ben tam buğday unu kullandım. Siz olağan un kullanabilirsiniz.
- Tereyağını eritelim.
- Haşılımızı tabağa koyup kaşığı tereyağına batırıp ortasına çukur açalım.
- Açtığımız yere tereyağını dökelim. İçine bal yahut pekmez koyalım. Tercihe kalmış.
Deneyeceklere afiyet olsun. 💐.
Haşıl Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






