Fellah Köfte

Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı irmik
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1’er çay kaşığı kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 büyük domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ince bulgur ekleyip su ek ediyoruz.
- Üzerini örtüp şişmesi için 15 dk bekliyoruz.
- Sonrasında üzerine irmiği, yumurtayı, salçayı, unu ve baharatları ekliyoruz, güzelce yoğuruyoruz.
- Elimize harçtan küçük kesimler alıyoruz, elimizde yuvarlıyoruz ve serçe parmağımızla ortasına bastırıyoruz.
- Bütün harç bitene birebir süreci yapıyoruz.
- Tencereye su ekleyip kaynatıyoruz.
- Köfteleri içine atıp haşlıyoruz.
- Köfteler su yüzeyine çıkınca olmuş demektir.
- Pişen köfteleri bir kaba alıyoruz.
- Sos tenceresine tereyağı ekliyoruz.
- Üzerine rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekliyoruz ve birkaç cins karıştırıyoruz.
- Salçayı ve domates rendesini ek edip kavuruyoruz.
- Pişen köfteleri sosun içerisine döküp karıştırıyoruz.
- Birkaç tıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
- Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt yahut küçükçe doğranmış maydanozlarla da servis edebilirsiniz tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





