Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1inin sarısı yüzüne)
- 1 pk kabartma tozu
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 1 su bardağı peynir
Üzerine;
- Susam
- Çörekotu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyal derin bir kaba koyulur ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
- Masanın üzerine hamuru koyun ve yarım milim inceliğinde açın su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
- Maydanoz ve peynir karışımından ortasına koyup kapatın yeterlice bastırın açılmasın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam, çörek otu yahut haşhaş dökerek 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









