Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1inin sarısı yüzüne)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 1 su bardağı peynir

Üzerine;

  • Susam
  • Çörekotu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyal derin bir kaba koyulur ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
  2. Masanın üzerine hamuru koyun ve yarım milim inceliğinde açın su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  3. Maydanoz ve peynir karışımından ortasına koyup kapatın yeterlice bastırın açılmasın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam, çörek otu yahut haşhaş dökerek 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek
Nefis Portakallı Kurabiye
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Latte
Domatesli Bulgur Pilavı
Beyaz Çikolata Soslu Profiterol
Hdabla | © 2025 |