Çörekotlu Minik Kurabiye

Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, yumurta akı, sıvı yağ, sirke ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
  2. Kalan malzemeleride ekleyerek yoğuralım.
  3. Un ölçüsüne dikkat edelim. Hamur kulak göğsü kıvamında olacaktır.
  4. Yuvarlak haller vererek tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Sayı olarak çok çıkıyor bereketli buzluğa atmalık tuzlu bir kurabiye. Ağızda kıyır kıyır dağılıyor.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🎀.

Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Harika Taze Fasulye Tarifi (Yoğurtlu)
Portakallı Köstebek Pasta
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Domatesli Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |