Tereyağı Ve Ballı Somon

Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 modül somon fileto
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 (yarım) limonun suyu ve kabuğu ( rende )
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Somonlar yıkanır ve kurulanır. Art ve ön yüzleri tuzlanır.
  2. Diğer tarafta tereyağ eritilir. Zeytinyağı ek edilir. Ocaktan alınır.
  3. İçerisine bal, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kabuğu, karabiber eklenir.
  4. Somonlar hazırlanan marinasyon içerisine bulanır ve fırın kabına yerleştirilir.
  5. Üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır ve 180-200 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
  6. Daha sonra üzeri açılır ve kalan yağ üzerine tekrar gezdirilir.
  7. 10 dakika daha, üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

👩‍🍳 afiyet olsun!.

Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı
Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates)
Bebeklere Kuskuslu Ispanak +11
Glutensiz Şeftalili Cheesecake
Dereotlu Peynirli Poğaça
Özel Kahvaltı Tabağı
Hdabla | © 2025 |