Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayırın)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 2 yahut 3 damla limon suyu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini koyalım ,bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakalım.
- Sonra limon damlasını damlatalım ve şerbeti kaynatıp bir köseye alalım sogumaya bırakalim.
- Daha sonra bir kabın içerisine sıvı yağ, yumurta,şeker,vanilya,kabartma tozu,irmik,un ekleyip karıştıralım yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım, şekerpare formunu verelim ,üzerine yumurtasını sürelim çatalla form verelim.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim.
- Daha sonra tatlının birinci sıcağı gidince soğuk şerbeti tatlıyla buluşturalım.
- Soğuyan tatlının üstüne hindistan ceviz süsleme yapalım ,sonra dolapta dinlendirip servis yapabiliriz afiyet olsun.
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







