Tavada Kazandibi

Tavada Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un

Tavaya serpmek için;

  • 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri

Tavada Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye sütü döküyoruz.
  2. Sırasıyla şeker ,unu ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz, göz göz olan muhallebiye son olarak vanilya ekliyoruz ve kenara alıyoruz.
  3. Tavanın her tarafına pudra şekerini serpiyoruz tavada karamelize olacak biçimde kızdırıp üzerine muhallebiyi döküyoruz.
  4. Karıştırmadan ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan muhallebicisi bıçakla kesip döndürüyoruz.

Tavada Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Ispanaklı Pofuduk Kek (Videolu)
Krem Şantili Islak Kek
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Kakaolu Dondurma
Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |