Kremalı Brokoli Çorbası

Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp dogranmıs)
  • 1 adet büyük uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 700 – 1000 ml su
  • 1 adet brokoli
  • Yarım kutu krema ( 100ml)

Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ alarak eritelim.
  2. Üzerine soğanı ekleyip kavuralım.
  3. 1-2 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kavrulunca tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  5. Ardından unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  6. Daha sonra suyunu ek edip kaynamaya basladıktan sonra brokolileri ekleyip karıştıralım.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte brokoliler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Brokolileri piştikten sonra kremayı ekleyip karıştıralım.
  9. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.

Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownie Tadında Islak Kurabiye
Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
Patatesli Sulu Köfte
Tek Hamurdan İstediğin Malzemeli Kurabiye
Çilekli Pasta
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Hdabla | © 2025 |