Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım kilo brüksel lahanası

Sosu için için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sebzeli Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelik gereçleri bir kapta yeterlice yoğurun ,buzdolabında 1 saat dinlendirin, dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  2. Lahanaları ortadan kesin köfteleri lahanaların ortalarına yerleştirip tepsiye dizin.
  3. Tereyağ ve salçayı sos üzere hazırlayıp üzerinden dökün.
  4. Islatılmış yağlı kâğıdı üzerine kapatıp 200 derecede pişirin.
  5. İster yoğurtla servis yapın isterseniz sade isteğinize bırakıyorum 🥰 afiyet olsun.

Sebzeli Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kremalı Tavuk
Lotuslu Mini Cheesecakeler
Fırında Hamsi Pişirme Tarifi
Bamya Yemeği
Nohutlu Yaz Salatası
Cevizli Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |