Yumuşak Pide

Yumuşak Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
Harcı için;
- 500gram kıyma
- 10 adet kıl biber
- 1 ortaboy soğan
- 1 adet domates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Tereyağ
Yumuşak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı unu derin kaba alın.
- Üzerine 1 paket mayayı,tuzu, şekeri dökün ve karıştın.
- Suyu, sütü, yağı döküp yoğurmaya başlayın.
- Hamuru 45dk üzeri kapalı formda dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 6 top halinde ayırın ve merdane ile açmaya başlayın.
- İç harcı için materyaller çiğ hazırlayın ve çiğ kıyma ile karıştırın. Hazırladığınız iç harcı üzerine yerleştirin.
- Yanlarını fotoğrafta göründüğü üzere şekillendirin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün.
- Fırını evvelden 230derecede ısıtın.
- Isıttığınız fırında açtığınız pideleri 10dk pişirin.
- Çıkardığınızda üzerine tereyağ sürün ve üzerini pak bir bez ile örtüp dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun.
Yumuşak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





