Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane domates

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 2 su bardağı esmer köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım ve 5 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Ardından 1 adet soğanı ikiye üçe bölelim ve sarımsakları robota alıp çekelim.
  3. Daha sonra 1 tane domatesi de ikiye üçe bölüp tekrar robota katalım.
  4. Ardından 1 su bardağı kaynar suyla ıslatıp beklettiğimiz 2 su bardağı bulguru, 1 çay bardağı zeytinyağını, yarım çay bardağı nar ekşisini, 1 tatlı kaşığı toz biberi, 1 tatlı kaşığı pul biberi, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı reyhan, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçasını da üzerine ekliyoruz.
  5. Robotun kapağını kapatalım. 2-3 dakika boyunca düşük evrede. 5 dakika yüksek periyotta çalıştıralım. Robotunuzun yanmaması için 5 dakika bekleyip. 3-4 dakika daha çalıştıralım.
  6. Başka bir kaba alıp elimizle azcık yoğurup. Sıkmaç yapalım.
  7. Servis tabağına en alta marul dizip üzerine köfteleri dizelim. Ben limon dilimleri ile süsledim. Siz dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsn;).

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)
Çöp Şişte Patlıcan Kebabı (Mutlaka Deneyin Harika Bir Tarif Tam Tutuyor )
Elmalı Kereviz Salatası
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |