Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 200 gram tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- Reyhan
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi soyup çok büyük olmayacak formda doğruyoruz.
- Tavuk bonfileleri kuşbaşı olacak biçimde doğrayıp tenceremizi beş su bardağı su ile haşlamaya başlıyoruz.
- 5 dakika sonra patateslerimiz de ek ediyoruz yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra sosunuzu hazırlayalım.
- Soğanlarımız küçük küçük doğruyoruz tavamızı sıvı yağ alıp soğanlarımızı kavuruyoruz bir tatlı kaşığı ek edip baharatlarımızı ekliyoruz pul biber, karabiber.
- Kavrulan soğanlarımıza en son reyhan koyduktan sonra kaynayan tenceremize ek ediyoruz.
- 10 dakika daha kaynatıp hafif ağırlaşarak pişirme müddetini uzatmak isteğe nazaran de olabilir 😋 afiyetler olsun.
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











