Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 200 gram tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • Reyhan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi soyup çok büyük olmayacak formda doğruyoruz.
  2. Tavuk bonfileleri kuşbaşı olacak biçimde doğrayıp tenceremizi beş su bardağı su ile haşlamaya başlıyoruz.
  3. 5 dakika sonra patateslerimiz de ek ediyoruz yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra sosunuzu hazırlayalım.
  4. Soğanlarımız küçük küçük doğruyoruz tavamızı sıvı yağ alıp soğanlarımızı kavuruyoruz bir tatlı kaşığı ek edip baharatlarımızı ekliyoruz pul biber, karabiber.
  5. Kavrulan soğanlarımıza en son reyhan koyduktan sonra kaynayan tenceremize ek ediyoruz.
  6. 10 dakika daha kaynatıp hafif ağırlaşarak pişirme müddetini uzatmak isteğe nazaran de olabilir 😋 afiyetler olsun.

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tuzlu Kek
Ton Balıklı Salatalık Sandviç (Pcos Dostu – Hafif Ve Pratik)
Mor Lahana Turşusu
Beybi Patates Çanakları
Pankek
Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |