Pekmezli Un Helvası (12+ Ay)

Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 25 gram tereyağ
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı içme suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı pekmez
- 3-4 adet ceviz
Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ tavamıza alalım.
- Tereyağ eriyince unumuzu ekleyip rengi yoğunlaşıncaya kadar kavuralım.
- Tencereye su ve şekeri alıp ocağımızın altını açalım.
- Şeker eriyince çabucak kapatalım.
- Kavrulan unumuzun üzerine pekmezimizi ve cevizimizi ekleyip 3-4 dk daha kavuralım.
- Unumuzun üzerinde su ve şeker karışımını yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
- Rengi yoğunlaşınca ocaktan alalım. Miniklere afiyet olsun 💙.
Pekmezli Un Helvası (12+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
