Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kadar margarin
- 1 paket vanilya
- 1 pk krem şanti
Ispanak püresi için;
- 8-10 adet ıspanağın yaprakları (sap kısımları kullanılmayacak)
- Yarım su bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ıspanak püresini hazırlayın ıspanağın yapraklarını ve sütü rondodan geçirip hazır bekletin.
- Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpın.
- Ardından sıvı yağ, süt ve ıspanak püresini ek edip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ek edip son kere karıştırıp yağlayıp unladığınız dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltın.
- 180°c ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.
- Kek pişerken kremasını hazırlayın bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan kremanın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz olana dek çırpın.
- Pişen ve soğuyan keke delikler açıp kremayı üzerine döküp heryere yayın.
- Kekten artan kırıntıları rondodan geçirip üzerine serpin buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz 🌸.
Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









