Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kadar margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 pk krem şanti

Ispanak püresi için;

  • 8-10 adet ıspanağın yaprakları (sap kısımları kullanılmayacak)
  • Yarım su bardağı süt

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ıspanak püresini hazırlayın ıspanağın yapraklarını ve sütü rondodan geçirip hazır bekletin.
  2. Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpın.
  3. Ardından sıvı yağ, süt ve ıspanak püresini ek edip tekrar çırpın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya ek edip son kere karıştırıp yağlayıp unladığınız dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltın.
  5. 180°c ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.
  6. Kek pişerken kremasını hazırlayın bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
  7. Koyulaşan kremanın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz olana dek çırpın.
  9. Pişen ve soğuyan keke delikler açıp kremayı üzerine döküp heryere yayın.
  10. Kekten artan kırıntıları rondodan geçirip üzerine serpin buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz 🌸.

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğen Soslu Tost Tarifi
Tırtıl Kurabiye
Tatlı Maya Poğaça Tarifi
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Peynirli Salatalık Mezesi
Hdabla | © 2024 |