Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2/3 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkamadan bir kaba alalım üstüne 2 yemek kaşığı kadar tuz serpip üstüne çıkacak kadar ılık su dolduralım bu halde 1 saat kadar bekletelim.
- Pirinçi bol suyla yıkayıp durulayalım ve yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım üstüne yıkanmış pirinçleri koyalım ve 10/15dakika kadar kavuralım.
- Üstüne 3 su bardağı kaynar suyu dökelim ve tuzunu da ekleyelim. (tuzu çok eklemeyin zira tuzlu suda pirinçleri beklettiniz. )isteğe nazaran bulyon kullanabilir ya da su yerine tavuk suyu, et suyu da kullanabilirsiniz.
- Üstüne haşlanmış nohutu da ek edelim ve karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kısalım kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişme müddetinin sonunda pilavı denetim edelim.
- Suyunu çekmişse altını kapatın ve üstüne pak bir mutfak bezi ya da kâğıt havlu serip kapağını tekrar kapatalım.
- Bu formda de 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım demlenme müddetinin sonunda sıcak sıcak servis edin.
Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
