Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2/3 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkamadan bir kaba alalım üstüne 2 yemek kaşığı kadar tuz serpip üstüne çıkacak kadar ılık su dolduralım bu halde 1 saat kadar bekletelim.
  2. Pirinçi bol suyla yıkayıp durulayalım ve yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım üstüne yıkanmış pirinçleri koyalım ve 10/15dakika kadar kavuralım.
  3. Üstüne 3 su bardağı kaynar suyu dökelim ve tuzunu da ekleyelim. (tuzu çok eklemeyin zira tuzlu suda pirinçleri beklettiniz. )isteğe nazaran bulyon kullanabilir ya da su yerine tavuk suyu, et suyu da kullanabilirsiniz.
  4. Üstüne haşlanmış nohutu da ek edelim ve karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kısalım kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Pişme müddetinin sonunda pilavı denetim edelim.
  6. Suyunu çekmişse altını kapatın ve üstüne pak bir mutfak bezi ya da kâğıt havlu serip kapağını tekrar kapatalım.
  7. Bu formda de 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım demlenme müddetinin sonunda sıcak sıcak servis edin.

Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Brokoli Salatası (Kaşık Kaşık Yemelik)
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Üzümlü Fıstıklı Pilav
Bebek Elma Tatlısı
Zeytinyağlı Sarma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet