Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi

Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru domates
  • Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
  • Yarım su bardağı ızgara zeytin
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz

Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domateslerin üzerine kaynar su döküp beklemeye alın.
  2. Zeytinleri ve domatesleri doğrayın.
  3. Cevizi yağsız tavaya alın ve biraz kavurun kavrulan cevizlerin üzerine başka gereçleri ek edin ve kavurmaya devam edin 2-3 dk kavurun ve ocaktan alın ( salça ve kuru domatesin tuzuna nazaran tuz eği yapın).
  4. Yoğurt tuz sarımsağı güzelce karıştırın süzme yoğurt ise 1-2 yemek kaşığı su eği yapabilirsiniz.
  5. Yoğurdu servis yapacağınız tabağa alın ve ortasını açıp domatesli karışımı ortasına alın ve servis yapın afiyet olsun🤗💐.

Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bonibonlu Çikolatalı İrmikli Tatlı
Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Fasulye Diblesi
Sütlü Yaz Pudingi (Videolu)
Sarı Fasülye Yemeği
Şeker Fasülye (Kuru Fasulye)
Hdabla | © 2025 |