Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi

Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase kuru domates
- Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
- Yarım su bardağı ızgara zeytin
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Tabanı için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
- Tuz
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru domateslerin üzerine kaynar su döküp beklemeye alın.
- Zeytinleri ve domatesleri doğrayın.
- Cevizi yağsız tavaya alın ve biraz kavurun kavrulan cevizlerin üzerine başka gereçleri ek edin ve kavurmaya devam edin 2-3 dk kavurun ve ocaktan alın ( salça ve kuru domatesin tuzuna nazaran tuz eği yapın).
- Yoğurt tuz sarımsağı güzelce karıştırın süzme yoğurt ise 1-2 yemek kaşığı su eği yapabilirsiniz.
- Yoğurdu servis yapacağınız tabağa alın ve ortasını açıp domatesli karışımı ortasına alın ve servis yapın afiyet olsun🤗💐.
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





