Soslu Biber Turşusu

Soslu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo sivri domates
  • 3 kilo tatlı sivri biber
  • Yarım kilo acı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Soslu Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuğunu soyup rondodan geçirin .
  2. Biberleri ayıklayıp 2 ye uzunsa 3 e bölün, sarımsağı ayıklayıp doğrayın ,isteğe nazaran maydanoz da ayıklayıp doğrayın.
  3. Bir tencereye sirke ,su,tuz, limon tuzu, şekeri ,yağı atıp karıştırıp kaynatın kaynayan sosa domatesleri ek edin ,10 dk pişsin.
  4. Sonra biberleri ek edin ,20 dk pişsin.
  5. Sonra sarımsağı ek edin 10 dk pişsin .
  6. Kavonazlama vakti maydanoz ekleyin, sıcak sıcak kavanoza koyun sosu ,ağzını sıkıca kapatın, üzerini örtüp bir gece bekletin kışa hazır çok hoş oldu.

Soslu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Sütlaç (Tam Ölçü)
Salçalı Sucuklu Soğanlı Yumurta
Kahvaltılık Kapya Biber (Videolu)
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Ev Yapımı Pratik Domates Salçası (Artan Kabuklardan)
Hdabla | © 2024 |