Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 6 adet tavuk baget
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı bezelye
- 1.5 su bardağı kaynamış su
- Tuz
- Çeyrek limon
Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alın. Tavukları gerili önlü kızartın ve bir tabağa alın.
- İnce doğranmış havuç ve kırmızı biberi tıpkı tencereye alıp kavurun.
- Pirinç ve bezelyeyi ekleyin.
- Tuz ve limon suyunu da ekleyip kavurun.
- Tavukları pilavın üzerine dizin bastırın.
- Kaynar suyu ekleyin, altı kısık kapağı kapalı biçimde pişirin.
- Altını kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra pilavımız hazır, deneyeceklere afiyet olsun🌸🌸.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











