Dondurucuda Simit Tarifi

Dondurucuda Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı kavrulmuş susam
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Dondurucuda Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu cezvede ılıtıp yoğurma kabına alalım •üzerine şeker, maya, tuz, tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim.
  2. Unu da ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım • üzerini streç ile kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
  3. Hamuru 9-10 modül olacak halde bezelere bölelim • bezeleri un serpilmiş yerde şerit biçiminde uzatarak açalım.
  4. 2 ucunu birleştirelim, iki taraftan aykırı tarafa kıvıralım • evvel pekmezli suya daha sonrada susama bulayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.

Püf noktası; dondurucuya atacaksak hafif kızarınca alıyoruz o an tüketeceksek biraz daha kızartıp o denli fırından alıyoruz afiyet olsun….

Dondurucuda Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Makarna
Havuçlu Köz Biber Salata
Çocuklar İçin Tiramisu Tarifi
Kabaklı Efsane Bir Sos Tarifi
Enfes Latte Pasta
Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |