Taze Fasülye Turşusu

Taze Fasülye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik şişe için;

  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı salamura tuz
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3.-4 tane limon tuzu
  • Taze fasülye
  • Kavanoz dolana kadar sıcak su

Taze Fasülye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyenin başlarını ayıklayalım.
  2. Fasülye seçerken ince ve kılçıksız olmasına dikkat edelim.
  3. Kaynayan suya fasülyelerimizi atarak 6-7 dakika haşlayalım.
  4. Haşlanan fasulyeleri soğuk suya alalım.
  5. Şişenin tabanına sarımsakları ve nohutu koyalım.
  6. Fasulyeleri sıralı bir halde dizelim.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı tuz, limon tuzu ve bir çay bardağı sirkeyi döküp ,üzerine fasulyeleri geçecek kadar kaynamış suyu ekleyelim.
  8. Şişelerin kapağını kapatıp karşıt çevirelim.
  9. Bir gece bekledikten sonra kapaklar vakumlanmış oluyor.

*Nohut eklememizin nedeni turşumuz daha çabuk fermente olması için.

*Bu tarifle 15 gün içerisinde turşunuz hazır olacak.

*Ben şişenin ağız kısmına maydanoz ekledim. Dilerseniz sizde bu türlü yapabilirsiniz.

Taze Fasülye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Şekerpare
Kahve Yanı Yulaflı Topçuklar
Cupkek
Elma Sirkesi
Çilekli Enfes Tart
Ajvar
Hdabla | © 2024 |