Lokmalık Tarçınlı Kurabiye

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağ
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un(azar azar ekleyiniz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için;
- 1,5 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağ,yumurta ve sıvıyag bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır.
- Daha sonra un,kabartma tozu,vanilin,pudra şekeri ve toz tarçın eklenir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur.
- Ben 3,5 su bardağı un kullandım lakin umun kalitesine nazaran ölçü değişebilir lütfen azar azar un ekleyelim.
- Hamur güzelce yoğrulduktan sonra hamurdan minik minik kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlatıp hafif kızarınca ya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra bir kabın içine pudra şekeri ve tarçını alıp karıştıralım ve soğuyan kurabiyelerin üzerine güzelce serpelim.
- Kapalı kapta uzun müddet koruma edebilirsiniz.
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




