Krep Tarifi (Crêpes)

Krep Tanımı (Crêpes) İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanillin şekeri
  • 30 gram eritilmiş tereyağ
  • 250 ml süt
  • 150 gram un
  • Nutella

Süslemek için:

  • Muz
  • Frambuaz
  • Yabanmersini
  • Pudra şekeri
  • Çikolata sosu
  • Fıstık sosu

Krep Tanımı (Crêpes) Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz ve vanillin şekerini kabın içine alarak çırpın.
  2. Süt, tereyağ ve unuda ek edip tekrar pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Krep tavasını kızdırıp üzerini hafif yağlayın.
  4. 1 kepçe hamur döküp kalık yardımıya güzelce yayın.
  5. Alt tarafı pişince çevirip üzerine nutella sürüp isteğe nazaran dikimlenmiş muz dizip yarım ay biçiminde katllayın.
  6. Daha sonra krepler üçgen olacak halde tekrar katlayıp ön ve ardı kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen krepleri istediğiniz üzere süsleyip servis edin.

Krep Tanımı (Crêpes) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Sarması
Resimli Pasta (Tam Tarif)
Tiramisu
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Bebek Keki
Hdabla | © 2025 |