Limonlu Cheescake Tam Ölçülü

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 100 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı fındık

Kreması için;

  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limon sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un üzere olana kadar geçirelim.
  2. Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  3. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tanımda 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
  4. Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
  5. Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
  6. Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm gereçler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
  8. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip evvelce ısıttığımız 160°c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  9. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya sağlam bir kapla su koyalım.
  10. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak formda açalım da 1 saat bu formda dinlenmeye bırakalım.
  11. Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
  12. Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım.
  13. Zerdeçal rastgele bir tat vermeyecek sırf renginin daha hoş olmasını sağlayacaktır.
  14. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  15. Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım.
  16. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz üzere farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
  17. Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu kademede üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
  18. Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Şayet vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
  19. Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Pizza Poğaça
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Patlıcan Kebabı
Starbucks Kurabiye
Donut
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet