Sebzeli Et Yemeği
Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram jülyen doğranmış dana eti
- Yarım çay bardağı zeytin yağı ya da sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi jülyen formda doğruyoruz.
- Ardından geniş bir kabının içine alalım.
- Marine için gereçlerimizi karıştıralım ve içerisine doğranmış olduğumuz etleri alalım.
- Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat marine ediyoruz. (bu süreci bir akşam evvelden yapabilirsiniz)
- Ardından sebzelerimizi jülyen biçimde doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz.
- Marine olan etlerimizi dolaptan çıkartıyoruz ve güzelce ısınmış bir tencereye döküp mühürlüyoruz.
- Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra tencereden alıyoruz.
- Aynı tencereye doğramış olduğumuz zerzevatları ekleyip 4- 5 dakika soteliyoruz.
- Sebzeleri sotenince etlerimizi de ekleyip birkaç dakika piştikten sonra ocaktan indiriyoruz.
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















