El Açması Rulo Çıtır Börek

El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İçi için ;
- Rendelenmiş kaşar
Yufkaların ortası için;
- 70 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Yufkaları açmak için;
- Un
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta
El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,su ,maya ve şekeri karıştırın.5 dakika bekletin.
- Üzerine tuzu sıvı yağı ekleyin ve akabinde unu azar azar ekleyip güzelce yoğurun, çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilmesi lazım.
- Hamuru yalnızca 10 dakika dinlendirin ve bezeleri ayırın.
- Bezeleri tek tek açın ve birinci bezi serin, üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün, her yerine fırça ile yayın.
- Diğer yufkayı da üzerine ser ve rendelenmiş kaşarı üzerine serpin, birinci katı ortaya kadar getirin, başka katı da öteki ucuna kadar getirin.
- Ters çevirin, oklava yardımı ile yavaşça açmaya çalış sonra iki parmak genişliğinde hamuru kes rulo biçiminde sarın ve tepside yaklaşık 20 dakika bu halde oda ısısında beklesin.
- Üzerine bir örtü serelim ,hamur yeterlice mayalandıktan sonra üzerine yumurta sürelim .
- 180°’de üzeri kızarana kadar ve altı pişene kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
El Açması Rulo Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








